Deze zomer hebben we met veel plezier de zomerschool georganiseerd voor peuters met een ontwikkelingsachterstand. In plaats van stilstand of achteruitgang tijdens de zomervakantie, kregen de kinderen bij ons de kans om vier weken lang hun ontwikkeling op een speelse en leerzame manier voort te zetten.

We hebben de zomer ingevuld met vier verschillende thema’s, elk boordevol taalactiviteiten die de woordenschat van de kinderen op een leuke manier uitbreiden. Met woordkaarten en herhaling hebben we echte vooruitgang gezien bij de peuters. Het is prachtig om te merken hoe snel ze nieuwe woorden oppikken!

Elke week stond in het teken van een ander thema, waarbij we passende boekjes lazen en allerlei spelletjes speelden, zoals open memorie, bingo, en het “wat is weg?”-spel. Deze activiteiten waren speciaal gericht op de taalontwikkeling en de kinderen kregen de woordkaarten zelfs mee naar huis, zodat ze ook daar verder konden oefenen.

Structuur was een belangrijk onderdeel van de dag, met vaste momenten zoals de dagopening, het kringmoment en een afsluitende activiteit. Dit gaf de kinderen rust, veiligheid en steun die ze nodig hadden om optimaal te kunnen groeien.

Als kers op de taart hebben we ook leuke uitstapjes gemaakt die perfect aansloten bij de thema’s. Zo brachten we een bezoek aan de supermarkt, gingen we naar de ijsboerderij en maakten we een uitstapje naar het hertenkamp.

We hebben ontzettend genoten van deze weken en het was prachtig om te zien hoe de kinderen zich met sprongen ontwikkelen!